Ontmoet het team

Werken bij andc?

over

behaviour meets design

andc is een advies- en ontwerpbureau dat zich richt op maatschappelijke, sociale thema’s. Wij houden ons bezig met praktische gedragsverandering. Wij helpen mensen gezondere, veiligere of meer duurzame keuzes te maken.

muziek

andc & muziek

andc en muziek; een goede combinatie. Muziek speelt een belangrijke, verbindende factor binnen ons team. Nieuwsgierig naar wat ANDC op een dag zoal draait? Ontmoet ons allemaal.

Partner & Strateeg
Ron Ghijssen

Nick Cave & The Bad Seeds - Jubilee Street

Mijn dagen starten redelijk hectisch (met drie kinderen). Voordat ik mijn werkdag start, haal ik daarom graag even het tempo eruit met Nick Cave. En tegelijkertijd geeft de subtiele opbouw mij altijd de juiste energie om er een mooie ANDC dag van te maken. Een dag waarin inhoud en creatie op de juiste manier samenkomt. Net zoals Nick Cave dat doet in zijn muziek.

Partner & Productontwikkeling
Gijs Meulepas

wooden shjips - these shadows

Als partner met meerdere rollen zijn mijn dagen enorm gevarieerd en leuk, maar bij vlagen ook rommelig. Dit tijdloze droomnummer reset alles weer even. Het fijnst is het in de auto. Even wegmijmeren en wat 'zaken' op een rijtje in de bovenkamer.

projectmanager & PR
Merel Peters

Durand Jones & The Indications – Witchoo

Dit nummer is het eerste dat ik draai als ik mijn dag start. De actieve beat en positieve tekst zorgt ervoor dat mijn energielevel 100% is voor alle creatieve brainstorms, conceptontwikkeling en meetings die mij die dag te wachten staan.

PROJECTMANAGER & SOCIAL
Suzan van Wershoven

Franc Moody – Dopamine

Ik houd van de ochtend en heb niet veel tijd nodig om op gang te komen. Dit nummer ook niet. Na een korte opbouw start een lekker ritme, zo één die je dopaminelevel de hele dag precies goed op peil houdt. Het Britse duo gebruikt het geluid van bijvoorbeeld zoutvaatjes, druppende radiatoren en het dichtritsen van een gulp bij het maken van hun nummers. Die manier van ‘ruim denken’ kan ik goed gebruiken in de creatieve brainstorms bij ANDC.

content & ontwerp
Daniel Boven

The blaze - territory

Ik houd van nummers die subtiel een verhaal kunnen vertellen. Dit probeer ik ook altijd te doen in mijn ontwerpen. Territory van The Blaze is een perfect voorbeeld van hoe beeld, geluid en verhaal samenkomen. De videoclip heeft meerdere prijzen gewonnen.

content & realisatie
Bas Cuppen

massive attack - blue lines

Blue Lines is voor mij hét album zonder houdbaarheidsdatum. Je kunt jezelf compleet verliezen in de donkere, rokerige sfeer van het album. Daar staat lijnrecht tegenover dat het album ook energiek en euforisch is. Blue Lines is als een dag bij ANDC; veelzijdig en kan alle kanten op gaan. De ene dag verlies ik mezelf in het pixel-perfect maken van content. De andere dag stop ik al mijn energie in de realisatie van onze producten.

Techniek & productontwikkeling
Maarten Hendriks

Werken en muziek is niet echt een match. Ik werk in stilte, geen herrie. Anyway… Soms klinkt stilte als muziek in de oren. Daar waar ideeën en oplossingen ontstaan.

ontwerp & print
Jordy van Katwijk

Gedurende een creatieve dag luister ik echt naar van alles. Van Metallica tot Coldplay, van The War on Drugs tot The Beatles. Maar als de tank leeg dreigt te raken, zet ik graag een setlist van Charlotte de Witte op. Dat geeft pas nieuwe energie!

Realisatie
Jordi Bens

Nirvana - Where Did You Sleep Last Night

Wat kon Kurt niet he? Dit nummer vind ik zo ongelofelijk goed. Oorspronkelijk een ‘working song’ voor op het Amerikaanse platteland. Nirvana weet hier zo’n mooi rauw randje aan te geven dat het elke keer kippenvel is.